Lastar Hendingar

« Alle Hendingar

  • Denne hending er over.

Sudan Dudan med Meisfjord og Opheim

28. oktober 2023 kl 17:30

Etter fire plater og 20 år som duo, tykte kanskje Marit Karlberg og Anders Røine det var på tide å utvida Sudan Dudan til kvartett.Med seg på laget har dei fått Sondre Meisfjord (bass) og Kåre Opheim (perkusjon)

Å skildra musikken til Sudan Dudan er ikkje heilt enkelt. Gabriel Fliflet seier at «Sammen skaper Marit Karlberg og Anders Røine en lavmælt, men besettende musikk, med tostemt sang, langeleiker, gitar, munnharpe, fele og harmonium. Sangene og rytmene er oftest hentet fra dypet av vår hjemlige mold. Harmoniene er enkle, men dristige. Sudan Dudan når inn, og får det ut.» Og den svenske roots-kritikaren Bengt Eriksson meiner at «När Marit Karlberg sjunger norska folkvisor och Anders E. Røine kompar på akustisk gitarr och/eller banjo tror man verkligen att countrymusiken måste ha fötts i Norge och kommit till Amerika med norska utvandrare.»

Marit og Anders meiner at utvidinga med bass og perkusjon forsterkar og strekkjer musikken endå eit hakk. Og då kan det vel henda at folkemusikken, countryen, bluegrassen, ørkenbluesen, visene og salmane til tider tek heilt av?

Marit Karlberg
Anders Røine
Sondre Meisfjord
Kåre Opheim

Detaljar:

Dato
28. oktober 2023
Tid:
17:30

Lokale

Gamlekinoen Foajé
Skulegata 15
Voss, 5700 Norway
+ Google-kart